Heerlijke Frisse Zoete Aardappel Salade | Glutenvrij & Zuivelvrij

Hello Hello,

Vandaag delen we een heerlijke frisse zoete aardappelsalade. We zijn fan van de pastasalade, maar een keer variatie is niet mis! We hebben in plaats van ‘gewone’ aardappelen gebruikt gemaakt van zoete aardappelen omdat dit een langzame koolhydraat is en daardoor wordt hij ook langzaam verteerd, wat zorgt voor een lange verzadiging.

Tomas heeft voor dit recept te staan shinen in de keuken dus naar hem alle credits voor dit heerlijke recept!

Ingrediënten (voor twee personen):
🥬1/2 kropsla
🥬1 rode ui
🥬2 el witte wijnazijn
🥬50 gram gerookt ontbijtspek
🥬1 scheut rijstolie
🥬600 gr zoete aardappel
🥬200 gr gebroken sperziebonen
🥬1 tl fijne mosterd
🥬4 el extra vierge olijfolie
🥬1 bakplaat bekleed met bakpapier
🥬 Airfyer
🥬 Eventuele kruiden

Bereidingswijze:
🍠 Verwarm de oven voor op 180 graden, snijd de ui in dunne ringen en marineer deze in een kommetje met de witte wijnazijn.
🍠 Haal de bladeren van de krop sla, spoel ze schoon onder de kraan en dep ze hierna droog. Als je een slacentrifuge hebt kan je deze ook gebruiken.
🍠 Maak de zoete aardappels schoon onder de kraan en snijd ze in niet al te dunne plakjes. Marineer ze met wat paprikapoeder, oregano, basilicum, knoflookpoeder, uienpoeder en de rijstolie.
🍠 Verwarm de Airfryer op 200 graden en als hij warm is doe je de aardappelschijfjes erin. Zet hem nu op 14 minuten en schud ondertussen goed door.
🍠 Verdeel nu de ontbijtspek over de met bakpapier bekleedde bakplaat en doe dit in de oven voor 12 minuten of bak het in een pan!
🍠 Dop nu de boontjes en kook ze beetgaar in 8 minuten.
🍠 Je maakt de vinaigrette door de helft van de witte wijnazijn van de uien te nemen, hier de mosterd doorheen te roeren en dan druppelsgewijs de olijfolie erdoorheen te roeren met een garde. Doe dit rustig zodat je een mooie vinaigrette krijgt.
🍠 Als laatste meng je de zoete aardappel, ui, boontjes en de vinaigrette door elkaar, leg je dit bovenop de blaadjes sla en top je dit af met de stukjes ontbijtspek die je wat kan brokkelen zodat ze kleiner zijn.

Smakelijk eten!

Liefs,
Bibi & Tomas

Vind je het een leuk artikel?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een comment achter