Pasta met zuivelvrije Pesto | Glutenvrij & Lactosevrij

Hi lieve lezer! Vandaag deel ik een van mijn favoriete recepten met je! Pasta met zuivelvrije (vegan) Pesto 😍 Toen ik besloot dat ik glutenvrij én lactosevrij wilde gaan eten dacht ik wel even ‘DUS OOK GEEN PESTO”. Gelukkig heeft de Albert Heijn een vegan pesto in hun assortiment, dus ik was al snel weer verkocht. Dit recept is super makkelijk te maken en is super lekker met wat knoflookolie (zorg ervoor dat je daarna niet meer veel hoeft te praten :P)

Ingrediënten voor 2 personen


🧄 halve of 1 courgette
🧄 1 ui of een halve
🧄 180-200 gram glutenvrije pasta
🧄 2 eetlepels vegan pesto
🧄 Champginons (doe ik altijd op gevoel)
🧄 1 knoflookteentje
🧄 1 kipfilet
🧄 Snufje peper en zout
🧄 Optioneel: pijnboompitten, zonnebloempitten of pompoenpitten. Ik had ook nog knoflookolie staan, die heb ik er als laatste overheen gedaan 🙂

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in stukjes en bak deze vervolgens al rustig in de pan
  2. Snijd de ui, courgette & champignons in kleine stukjes en doe dit bij de kip
  3. Kook de glutenvrije pasta volgens de verpakking
  4. Pasta bijna klaar? Gooi dan 2 eetlepels pesto door het gerecht en meng dit samen. Je kan de pitten er ook nog bij doen.
  5. Serveer het pesto mengsel over de pasta heen en besprenkel het eventueel met wat knoflookolie! Verse basilicum? Dan kan je dat er ook lekker overheen doen!
  6. Voeg de knoflook ook toe en bak dit nog even kort mee.

Eet smakelijk alvast! En als je vragen hebt, kan je ons altijd een DM of PB sturen via Instagram of Facebook!

Liefs,
Bibi

Vind je het een leuk artikel?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een comment achter