Havermout Appeltaart als ontbijt! | Glutenvrij & Zuivelvrij

Hallo lieve lezer,

Vandaag deel ik echt een mega lekker recept met jullie, al zeg ik het zelf haha. Ik houd ervan om te variëren met mijn ontbijt, dus vandaar dat ik deze heerlijke havermout appeltaart met je ga delen. Je eet deze niet in 1x op, dus je kan er gemakkelijk 2/3 ochtenden mee doen. Ligt er trouwens aan of je een grote eter bent, maar met Intermittent Fasting eet ik al snel de helft 🙂

Je kan trouwens ook het recept verdubbelen zodat je ontbijt hebt voor meerdere ochtenden. Ik wil er trouwens wel een kleine kanttekening bij maken. Het kan goed zijn dat je last krijgt van winderigheid of opgeblazen buik in verband met de grote hoeveelheid (langzame) koolhydraten die erin zitten. Maar hé, het is wel lekker haha.

Benodigheden
– Springvorm of schaaltje van +/- 18 cm
– Mengkom, spatel

Recept
🍎 100 gram amandelmeel (kokosmeel kan denk ik ook)
🍎 100 gram havermeel
🍎 1 ei
🍎 350 gram appelmoes (wel suikervrij, deze van de AH bijvoorbeeld)
🍎 25/30 gram honing of ahornsiroop
🍎 1tl ceylon kaneel
🍎 1tl wijnsteenbakpoeder
🍎 Snufje zout
🍎 1/ 1,5 eetlepel citroensap
🍎 1/2 theelepel baking soda
🍎 1 appel
🍎 20 of 30 gram rozijnen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175/180 graden. Vet het schaaltje of springvorm in. Springvorm? Bekleed het dan met bakpapier. Ik vet mijn schaaltje altijd in met kokosolie ivm verhitten. Wel de rozijnen in lauwwarm water en laat dit even staan.
2. Voeg de amandelmeel, havermeel en kaneel met bakpoeder (en snufje zout) samen.
3. Voeg vervolgens het ei, honing en appelmoes toe. Meng dit alles met elkaar.
4. Pak een schaaltje en meng de baking soda en citroensap samen. Dit gaat schuimen haha. Voeg dit toe aan het mengsel en proef even of je het zo lekker vindt.
5. Snijd de appel in dunne plakjes/partjes.
6. Schenk de helft van het beslag in je ovenschaal of springvorm. Verdeel het gelijkmatig over de bodem. Leg hier vervolgens overheen de appelplakjes en de rozijnen (even goed uitknijpen).
7. Voeg vervolgens het overige deel van het mengsel eroverheen en top het af met de andere appelplakjes en rozijnen. Druk de rozijnen er goed in, anders verbranden ze.
8. Schuif de taart voor ongeveer 45-60 min in de oven. Houd het in de gaten. Je kan het checken met een satéprikker of het gaar is.
9. Smullen maar!

Je mag altijd nog vragen stellen over dit recept via DM of deel jouw eigen creatie via stories en tag ons (als je een privéaccount hebt, zien wij het niet, maar je mag het altijd sturen!)

Liefs,
Bibi

Vind je het een leuk artikel?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een comment achter