Gezond havermout ontbijtje uit de oven | gluten- en lactosevrij

Hallo hallo!

Recept nummer 2 is een feit! Dit keer is het een gezond ontbijt uit de oven met havermout, banaan en appel. Maar er zitten ook vetten in voor een goede verzadiging gedurende de ochtend ๐Ÿ™‚ Ik (Bibi) ben al een tijdje op zoek naar een fijn ontbijt en zo is dit ontbijt ook zeker aan aanrader! Als je alleen eet maak je meteen een grote portie voor 2 ochtenden ๐Ÿ™‚

Ingrediรซnten (voor 2 personen)

๐ŸŒ1 appel
๐ŸŒ1 banaan
๐ŸŒ 50 gram dadels
๐ŸŒ 75 gram havermout
๐ŸŒ 50 gram kokosmeel
๐ŸŒ 1 ei
๐ŸŒ 1,5 theelepel kaneel
๐ŸŒ 175 ml amandelmelk
๐ŸŒ 1 theelepel bakpoeder
๐ŸŒ 1 eetlepel honing
๐ŸŒ 1 snufje zout

Bereidingswijze

  1. Ontpit de dadels als ze een pit hebben en maal dit samen met de banaan fijn in een keukenmachine/blender. De banaan zal smeuig worden en de dadels worden kleine stukjes.
  2. Voeg hierbij de havermout, het bakpoeder, het kokosmeel en de kaneel. Meng dit goed door elkaar.
  3. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg hem samen met het ei en de honing toe en meng dit ook weer goed samen.
  4. Als laatste gaat de melk en een snufje erbij en meng dit voor de laatste keer goed door elkaar.
  5. Je hebt nu een wat dikker beslag wat je in een kleine ovenschaal met bakpapier erbij moet verspreiden.
  6. Bak het nu af in een voorverwarmde oven op 180 graden. Prik met een satรฉprikker in de havermout en als hij er droog uitkomt dan is hij klaar.

Smakelijk eten!

Vind je het een leuk artikel?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een comment achter