Carrot Cake Havermoutpap | Glutenvrij & Lactosevrij

Hi lieve jij,
We geven altijd veel klanten mee ‘eet genoeg groentes en het liefste 450-500 gram per dag.’ Maar HOE DAN!? Bij je avondeten groentes binnen krijgen kan nog wel gemakkelijk, maar hoe kan dit dan bij de andere maaltijden? Elke dag een salade? Nee hoor, je kan het ook gemakkelijk al in je ontbijt verwerken. De foto ziet er misschien niet zo appetijtelijk eruit, maar geloof mij, het is echt lekker! Zo begin je de dag toch wel lekker met wat groentes!

Recept


🥕50 gram (glutenvrije) havermout
🥕250 ml plantaardige melk. Ik gebruikte kokosmelk.
🥕snufje kaneel
🥕15-20 gram rozijnen
🥕50-60 gram geraspte wortel
🥕Agavesiroop/honing of maple syrup
🥕Optioneel: walnoten

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de honing en walnoten, in een steelpannetje en zet het op het vuur. Laat het zo’n 8-10 minuten koken.
  2. Haal het van het vuur, doe het in een kommetje en doe er wat honing/agavesiroop of maple syrup overheen. Je kan er nog wat walnoten overheen doen voor extra bite of wat ‘rauwe’ wortel extra! 😍

Smullen maar!

Liefs,
Bibi

Vind je het een leuk artikel?

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een comment achter